Een zwembad voor een kleine tuin

We hebben door de jaren heen meestal van die kleine opblaasbare zwembadjes van de ACTION in onze tuin gehad voor de kinderen. Deze waren doorgaans kllein en goedkoop. Soms zat er zelfs een aansluiting voor de tuinslang op voor een leuk fonteintje. Ik denk dat we er de laatste 4 jaren een stuk of 5 hebben gehad.

Zo’n heerlijke bewerkte foto voor in de folder (dit zijn wij dus niet!)

Don’t get me wrong, deze ACTION (of Blokker, Kruidvat, etc) zwembadjes zijn best leuk hoor, ze worden alleen snel vies vanwege de vele kleine plooitjes, ze gaan toch af en toe lek, de meeste zijn best klein en qua stevigheid is het ook niet veel soeps. En dat is allemaal logisch, als je naar de prijs kijkt. Een tientje voor een zwembadje van een meter of anderhalf doorsnee is natuurlijk niet veel geld.

Toch wel fijn zo’n groot zwembad

In 2018 waren we een weekje in de Algarve aan het eind van de zomer. Bij het appartement stond een groot rond zwembad van Intex, zo’n mooi diep ding van bijna een meter met een doorsnee van wel 3 meter, met pomp en chloordrijver en de hele mikmak. Fantastisch was het! Met de kinderen was het heerlijk spetteren en zelfs wij onders konden er languit in liggen.

Nadat we bij thuiskomst weer een zomer met gammele badjes hadden doorgebracht, hebben we besloten om toch maar een echt zwembad te nemen. Onze tuin is niet heel groot, het betegelde deel meet ongeveer 18 vierkante meter en het deel kunstgras is te smal voor een zwembad van normaal formaat. En daarnaast, daar staat al een trampoline.

Hoekig bad voor een hoekige tuin

Na lang wikken en wegen hebben we gekozen voor een rechthoekig zwembad van Intex, met een metalen frame en als afmeting 220 bij 150 cm, 60 cm hoog. Dat is net hoog genoeg om in te plonsen en te spetteren, zonder dat het te spannend wordt voor onze peuter van ruim 2.

Rechtstreeks uit de folder ook, maar nu wat minder frivool.

Uiteraard hebben we er een pomp (ook van Intex, goed voor 2271 liter per uur) en chloordrijver bijgenomen, want de ruim 1600 liter water die erin zit wil je het liefst zo lang mogelijk fris houden. En daarnaast duurt het vullen ook wel even. We twijfelen nog of we een Intex verwarmingsmat erbij gaan nemen om het water via de zon te verwarmen. Wellicht kunnen we bij de eerste zonnestralen in de lente al het zwembad opzetten

Foam eronder = comfort

Als finishing touch hebben we er industrial quality foam vloertegels om eronder te leggen. Dat is comfortabel als je rond het bad loopt en als je erin zit, plus het vermindert de kans op lekkage aanzienlijk. We kochten deze bij machinefabriek HBM en niet bij een zwembadsite, het scheelt nogal in de kosten of je van die blauwe matten koopt die ervoor bedoeld zijn of deze, die ook in fabriekshallen liggen.

Conclusie: het is superlekker om zo’n zwembad te hebben! En achteraf is het nog best betaalbaar ook, plus het ding is goed te plaatsen in onze toch niet al te grote tuin, dus het ding zal zeker passen in de meeste tuinen. De gemiddelde stadstuin moet deze kunnen hebben!

Plus- en minpunten

Heerlijk groot bad voor een kleine tuin
Veel accessoires beschikbaar
Redelijk snel op te zetten
Vrij betaalbaar

Veel accessoires beschikbaar
Onderhoud kost ook geld


Back to Top