Werken, werken, werken: kinderen op je laptop?

Tijdens de Corona crisis is onze zolder omgebouwd tot kantoor. Mijn man en ik delen de dag op om te werken en om tijd door te brengen met onze dochters. Het komt dan ook regelmatig voor dat één van ons tijdens het ontbijt of lunch zegt: “Ik ga naar boven om te werken!” 

Kinderen en laptops
Kinderen kunnen nogal eens creatief worden met/op een toetsenbord

Het grappige is dat dit iets is wat onze dochters telkens goed opmerken. Zo komt het de laatste weken in hun spel steeds vaker terug dat één van de twee (voor nep) naar boven gaat “om te werken”. Wat niet voor nep is, is dat ze onze Macbooks daarvoor willen gebruiken! Zo stond onze peuter al op een krukje om mijn Mac uit de boekenkast te pakken. Want zoals zij zei: “ik moet nu echt gaan werken mama”. 

De oplossing: een kinderlaptop

Het werd dus tijd om ze hun eigen laptop te geven om te kunnen werken. Wat een groot succes is dat gebleken! Voor beide dames hebben we dezelfde laptop gekocht (om ruzie te voorkomen). Aangezien ze vol in de sprookjes en films zitten hebben wij gekozen voor mooie roze V-Tech prinsessen laptops, maar er zijn veel meer opties voor zowel kinderlaptops als tablets, telefoons en horloges

Overigens vallen deze allemaal nog wel echt onder de noemer speelgoed, dus zo uitgebreid als een echte laptop of tablet zijn ze niet.

Onze dochters kunnen nu tegelijkertijd ‘boven’ werken en dat betekent voor ons opeens heel veel rust!

Back to Top