Trampoline voor een kleine tuin: Salta Junior 140cm

Een gezin verderop in de straat heeft een trampoline in de tuin voor hun zoontje van een jaar of 7. Praktisch elke zonnige dag horen we hem in de verte springen en plezier maken. Met onze dochters zijn we regelmatig naar het lokale indoor speelparadijs geweest, en telkens zijn de trampolines voor onze 5-jarige de favoriet.

Eén en één is twee, zeker als je dan ook nog eens tegen een onbepaalde periode van thuiszitten aankijkt. We moesten een trampoline hebben voor in onze tuin.

Nadeel is dat onze tuin niet zo heel groot is. Het hele perceel is iets over de 4 meter breed, en qua diepte blijft er voor de tuin niet veel over. Een stuk van 2,5m bij 5 naast de keuken, en daarachter een stuk van 4 bij 4.

WIj kozen voor de Salta Junior, een standalone trampoline met een doorsnee van 1,4 meter en een net eromheen van zo’n 1,8 meter. Precies genoeg voor één springende peuter!

De trampoline oogt vrij smal maar is groot genoeg voor kinderen tot 35 kg

Het opzetten duurde ongeveer een uurtje. Ik had aan het eind wel wat flinke schaafplekken op mijn vingers, vooral omdat het spannen van het elastische vloer om de grote ring heen wat moeite kostte. Uitendelijk lukte het wel maar achteraf had ik hievoor beter handschoenen aan kunnen doen.

Ander dingetje dat me stoorde was dat de handleiding nogal vaag is over het uitlijnen van de trampiline ten opzichte van de poten. Je moet van tevoren bedenken dat je de deur precies tussen twee poten moet hebben. Klinkt heel logisch als ik het zo zeg maar als je begint met bouwen denk je daar niet meteen aan (nu dus wel).

Deze trampoline heeft zes poten, waardoor het lastig kan zijn om ‘m gelijkvloers te krijgen. De meeste tuinen zullen geen ultrastrak oppervlak hebben, waardoor het kan gebeuren dat één of meerdere pootjes een beetje gaan zweven.

We hebben dit zelf opgelost door het ding op het kunstgras te zetten. De ondergrond is iets flexibeler en daardoor staat de trampoline goed stevig. Elke grasondergrond zal hezelfde effect hebben. Let wel op dat de poten niet wegzakken in de grond, daardoor kan het ding scheef gaan staan en met 140×200 valt -ie dan net wat sneller om.

Plus- en minpunten

Prijs
Kwaliteit
Stevigheid
Plezier

Installatie
Handleiding

Beoordeling

Ondanks de pijnlijke installatie geven we deze trampoline toch een dikke 8. Als we zien hoeveel plezier de kinderen ermee hebben dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dit in deze tijd één van de beste investeringen is die je kunt doen als je een kleine tuin hebt!

De Salta Junior van 140cm is te bestellen bij bol.com

Back to Top