Hiermee bouw je een hut in huis

Als ik terugdenk aan mijn kinderjaren dan springt het bouwen van een hut er meteen uit. Binnen of buiten, maakt niet uit. Er is weinig zo leuk als vanuit het niets je eigen ruimte creëren. Gelukkig kun je met behulp van een aantal dingen die je vaak wel in huis hebt al een heel eind komen. Dit is waar onze kinderen meestal mee beginnen.

PL-UG Tent Kit Extra
Dekentje, wat haken en een tafel en je hebt een hut. Simpel toch?

Wat heb je nodig?

Uiteraard zijn de kussens die op de bank liggen het meest voordehandliggende bouwmateriaal. Groot, stevig en lekker zacht. Zelf hebben we een 3-zits IKEA Norsborg met chaise-longue (de groene, maar dat maakt voor de hut niet uit).

Ten tweede heb je dekentjes nodig. Veel dekentjes. En dan niet van die kleintjes, nee, zorg dat je dekens van minimaal 2 vierkante meter hebt. Ze moeten wel wat bedekken

We noemen ze vaker, de IKEA Plufsig gymnastiekmatten. Maar echt, die dingen zijn werkelijk overal goed voor. Als je hutten gaat bouwen dan zijn dit perfecte muren! Of een deel van het dak, kan ook.

IKEA Plufsig gymmatten zijn de duct tape van het kinderspeelgoed: komt altijd van pas!

Een (eet)tafel heb je vast ook wel in huis. Erg handig en eigenlijk al een instant hut. Dekentje erover of een Plufsig er tegenaan, kussens eronder en je bent klaar.

Next level hutten bouwen

Het leek ons wel leuk om onze dochters wat meer uit te dagen en daarom haalden we de PL-UG Tent Kit in huis. Dit pakket bestaat uit een aantal klemmen, haken, zuignappen en andere bevestigingsdingen om met je eigen kleden (of lakens) prachtige tenten te maken. Vooral de zuignappen zijn geniaal: je plakt ze op het raam, maakt de dekens vast en voilá, je hebt een mooi afdak!

PL-UG Tent Kit extra
Altijd wel een haak of een klem beschikbaar met een PL-UG tent kit!

De échte huttenbouwer combineert deze klemmen en dekens natuurlijk met de gymmatten, tafel en kussens om zo een heus fort te bouwen. Oh, en als je daarnaast ook nog kartonnen dozen in huis hebt dan ben je helemaal klaar! Die kunnen dienen als apart kamertje voor de peuter of huisdier, als uitkijktoren of als toegangspoort.

Hutten bouwen was nog nooit zo leuk!

Back to Top